Kelvins golvvärmesystem är baserade på 30 års erfarenhet av golvvärme i Sverige. Vår verksamhet finns i Halmstad och det är även här all utveckling av systemen sker.

Elektrisk golvvärme

Fördelen med elektrisk golvvärme är flexibiliteten vid installation. Man kan installera elektrisk golvvärme under alla golvmaterial och på nästan alla underlag. Våra 24V golvvärmesystem kan dessutom installeras av privatpersoner.

För alla utrymmen!

Kelvins elektriska golvvärme finns anpassad för alla typer av utrymme:

  • Kelvin XK (Lågvolts-värmekabel) har många bra användningsområden, den är dessutom godkänd att installera själv!
  • Kelvin VK (Värmekabel-kit) för golvvärme i badrummet.
  • Kelvin Golvvärmefolie under parkettgolvet i hallen eller vardagsrummet.
  • Kelvin Betong för allrummet i källaren eller varför inte i uterummet?
  • Kelvin KSM (Snösmältning- och halkskyddsmatta) till garageuppfarten eller gångarna till ytterdörren.
  • Kelvin SR12 (Självreglerande frostskyddskabel) för frostskydd till vattenrören i sommarstugan.
  • Kelvin Varmamattan i hallen för att torka upp blöta skor eller under skrivbordet för lite extra komfort.

Golvvärme som komfort

I vissa fall har man ett rum som redan värms upp av en annan värmekälla t.ex. vattenburen radiator och fjärrvärme. Här kan golvvärmen installeras som en så kallad komfortvärme för att undvika kalla golv. Installerad effekt maxeffekt på ett komfortvärmesystem bör vara 50–100 W/m². Kelvin XK (Lågvolts-värmekabel) är genom de långa kabellängderna extra lämpade för denna typ av installation.

”Det är så härligt att kunna möblera fritt och slippa radiatorer”

Golvvärme som uppvärmning

”Det känns så hemtrevligt när golven är varma”

Det går givetvis bra att installera golvvärme som enda värmekällan i ett rum. Golvvärmen installeras då som ett så kallat fullvärmesystem. Installerad maxeffekt på ett sådant system bör vara 80–120 W/m². Fördelen med en sådan installation är att man slipper radiatorer och på det viset får en mycket friare möblering i rummet.

Reglering

Kelvins termostater utvecklas specifikt för det nordiska klimatet. Designen är utformad med norden som fokusområde. Termostaterna passar i de vanligaste ramarna för att smidigt smälta in i övriga installationer. En viktig aspekt under utvecklingen är också att minimera energiförbrukning. Vi har t.ex. valt att använda PWM (pulsvidds modulering) i vissa av våra system för att ge en extremt jämn temperaturreglering.

Navigering

Vad användarna tycker

Kelvin XK300

Tycker det fungerar bra. Tråden ligger nära klinker och det blir varmt och skönt. Plus att man kan lägga det själv

Roger

Tylösand

Hade en enklare variant innan (dålig reglering) men bytte till Tylösand istället. Den är enkel att hantera i menyer samt perfekt reglering. Också en fördel att man ser aktuell temperatur.

Mikael